Cicle de passejades de marxa nòrdica per a majors de 55 anys

INTRODUCCIÓ I SITUACIÓ GEOGRÀFICA

La vila de Corbera de Llobregat, es troba a vint-i-cinc quilòmetres de Barcelona, a la comarca del Baix Llobregat, situada a la vora dreta del riu que li dóna nom, té una superfície de 18,36 km² i s'estén des del Puig d'Agulles i la Creu de l'Aragall fins aigües avall de la riera de Sant Joan o de Corbera que desguassa al Llobregat.

El municipi en el seu punt més alt, es troba a una altitud de 342 m. sobre el nivell del mar i comprèn tota la vall de la riera de Corbera i la capçalera de la de Rafamans. El seu territori és molt accidentat orogràficament pel massís del Garraf-Ordal i està cobert en bona part per extenses zones de bosc.

CARACTERÍSTIQUES DE L'ENTORN I DE L'ITINERARI

L'orografia és accidentada, amb vessants muntanyosos a tot el terme i dues valls corresponents a les dues rieres del municipi: la Riera de Corbera, afluent del riu Llobregat i la Riera de Rafamans, afluent de la Riera de Cervelló; per tant, els desnivells són molt pronunciats entre una cota màxima de 635 m (Puig d'Agulles) i una mínima de 50 m (Riu Llobregat).

Aquesta orografia fa que els camins que envolten el municipi així com el seus carrers, tinguin tots un desnivell més o menys acusat.
El recorregut s'ha pensat per tal que sigui el més planer possible i atractiu per als municipis que ens visiten, aquest s'iniciarà en la Plaça dels Països Catalans, agafarem la via urbana Passeig dels Arbres per anar a continuació pel carrer Casanova fins al seu enllaç amb el camí de St. Ponç, allà ens endinsarem en la pista forestal, passarem per la zona coneguda com el Cau de la Guineu fins pujar al monestir de Sant Ponç d'estil romànic que serà destí final del nostre recorregut.

Es tracta d'un recorregut per pista forestal d'uns 9 Km amb uns 145m de desnivell.

HORA I PUNT DE TROBADA

Dimecres 24 de gener de 2024 a les 9.30h matí, al Pavelló municipal d'esports situat al carrer Josep Tarradellas 1-3 de Corbera de Llobregat.
Els autocars podran aturar-se a la Plaça dels Països Catalans per a que baixin els passatgers, l'aparcament per la resta de la jornada serà indicat per una patrulla de la policia local.

Es podran deixar les bosses del dinar o estris personals als vestidors del pavelló municipal , on també disposareu de WC.

Les instal·lacions disposen de servei de BAR, no subministren begudes alcohòliques ni menjar.

TEMPORALITZACIÓ DE LA JORNADA

9.30h Arribada al punt de trobada i esmorzar en el Parc Martí i Pol (davant pavelló)
10.00h Inici de la caminada.
13.30h Finalització de la caminada i estiraments.
14.00h Dinar en el pavelló.
15.15h Acte de comiat amb activitat de ball dirigit
15.30h Sortida d'autocars.

RECOMANACIONS

CAMINADA DE DIFICULTAT MITJANA PEL DESNIVELL DEL TERME MUNICIPAL

Cal aconsellar a les persones participants sortir de casa havent pres un petit esmorzar, i portar aliments per a dos àpats lleugers ( esmorzar i dinar) i aigua pel trajecte. La bossa amb el dinar es pot deixar a les instal·lacions.

Portar calçat apropiat per caminar per la natura, roba esportiva còmoda apropiada per realitzar exercí físic, una gorra o barret per protegir-nos del sol , motxilla petita, cantimplora amb aigua pel recorregut, i si el temps es insegur, protecció per a la pluja.

Referent als bastos de marxa nòrdica, cada municipi els posa a disposició del seu grup el dia de la jornada, o en cas que el municipi no en disposi cada participant portarà els seus propis.

Pavelló municipal d'esports

A les 9.30 hores