Preparant la Marató de TV3 2021

L'Associació Coses de Dones és una entitat sense ànim de lucre, nascuda fa més de 10 anys.

Va sorgir quasi per casualitat mentre, tot parlant una colla de dones veïnes de Corbera, ens en vam adonar que teníem moltes coses en comú. La voluntat de promoure xarrades, conferències i compartir les coses quotidianes però, sobre tot, la iniciativa que ens va engrescar fou tirar endavant la recollida d'ajuts econòmics per a la MARATÓ de TV3, enguany la 30a edició, dedicada a la Salut Mental.

Es considera que el 50% d'aquests trastorns apareixen abans dels 18 anys, però sovint no es diagnostiquen fins anys després, en l'etapa adulta. No diagnosticar, en edat infantil, aquests problemes que afecten entre el 20% i el 25% de la població, pot significar tenir problemes greus o molt greus al llarg de tota la vida. L' esperança de vida també es veu reduïda en les persones amb trastorn mental. Entre els joves i adolescents, el suïcidi és una de les primeres causes de mort, la majoria de vegades, com a conseqüència d'una depressió. 

La Marató de TV3 és un esdeveniment solidari de primera magnitud a Catalunya. La Marató és divulgació, és investigació, és entreteniment, és música, sensibilització i mobilització ciutadana,  és pinya, però sobretot, sobretot, és solidaritat, i, com no podia ser d'un altre manera, Corbera de Llobregat n'és sensible i participa.

Després d'un 2020 ple de restriccions, llunyania i aïllaments degut a la pandèmia, aquest any, més què mai, estem decidides a tornar a celebrar-la amb l'acompliment de les normatives sanitàries del moment, tot esperant què aquestes ens ho permetin fer-ho.

La recaptació econòmica és per enviar íntegrament a la Marató 2021.

Aquest any, l'Associació Coses de Dones del nostre municipi, vol que aquest sentiment no es perdi, no decaigui i no defalleixi i que, de la mateixa manera que altres anys, Corbera demostri que és un municipi compromès, humà i compassiu, on el dissort del veí ens toca d'a prop i que just en moments difícils és quan més sabem reaccionar.

Així doncs, el proper diumenge 28 de novembre, per la tarda, a tots i totes us demanem la vostra implicació i col·laboració al que pretenem sigui una vetllada entranyable, i solidària.

Coses de Dones