Punt de vacunació per la Verola del Mico a Fira de Barcelona

El Departament de Salut habilita un nou punt de vacunació contra la malaltia de la verola del mico (MPX) a la Fira de Barcelona. Des d'ahir dilluns, dia 12, ja es pot demanar cita a través del portal https://vacunaverola.gencat.cat/

Per facilitar l'accés a la vacunació, aquest punt estarà disponible els 7 dies de la setmana, en horari de matí i tarda, i es podran vacunar totes les persones que viuen a Catalunya.


El nou punt de vacunació, ubicat a la Fira, s'afegeix als 18 centres hospitalaris i punts de referència de malalties de transmissió sexual d'arreu de Catalunya, ja existents, i es posa en funcionament per facilitar la vacunació contra la verola del mico a persones que tenen un risc més alt de contraure la malaltia. La campanya de vacunació contra la verola del mico va començar el passat 21 de juliol.

Donat el nombre limitat de vacunes disponibles per fer front a la malaltia de la verola del mico, i segons el consensuat en l'àmbit estatal, un dels principals criteris que s'han de complir per rebre la vacuna de la verola del mico és tenir relacions sexuals d'alt risc, considerades quan s'han tingut múltiples parelles sexuals, consum de drogues durant les relacions sexuals, i infeccions de transmissió sexual habituals, entre altres; incloses dins de les profilaxis preexposició al VIH (PrEP) o infecció per VIH en seguiment de consultes hospitalàries.

En el moment de la vacunació, els professionals sanitaris comprovaran que es compleixen tots els criteris perquè es pugui administrar la vacuna contra la verola del mico.