Els majors de 60 poden demanar cita a partir d'avui per vacunar-se de grip i covid

Les vacunes es començaran a posar el dilluns 17, la de la covid estarà adaptada a les últimes variants del virus i es posaran alhora totes dues, una a cada braç

A partir d'avui dilluns, 10 d'octubre, els més grans de 60 anys podran començar a demanar cita per posar-se la quarta dosi de la vacuna de la covid, adaptada a la variant dominant del virus, l'òmicron.

També col·lectius de risc i dones embarassades

A més dels majors de 60 anys, el dia 17 també s'obrirà la vacunació per a les persones amb malalties cròniques o factors de risc, com diabetis o malalties cardiovasculars, que les fan més propenses a patir complicacions si s'infecten i emmalalteixen.

També a les persones amb immunodepressió i les dones embarassades o que han parit en els últims mesos, que també es consideren un col·lectiu de risc.

En qualsevol cas, la quarta dosi de la covid es podrà posar quan hagin passat 5 mesos de l'administració de l'anterior, i en el cas d'haver passat la malaltia, també 5 mesos després.

Aquest interval es redueix a 3 mesos en les persones més grans de 80 anys, perquè en aquestes edats la pèrdua de la immunització és més ràpida.