Els CAPs de Corbera i la Palma de Cervelló ofereixen sessions en línia a famílies i educadors

L'Equip d'Atenció Primària (EAP) Corbera de Llobregat/La Palma de Cervelló va fer el 7 de setembre una sessió en línia en què l'infermer de pediatria Xavier Pérez Torner va revisar les situacions de malestar o de patologia més freqüents entre els infants d'escoles bressol i d'etapa infantil de primària. És el que en l'àmbit de la medicina es coneix com l'evicció escolar, és a dir, els criteris de no assistència de l'alumnat a l'escola o llar d'infants durant un període de temps determinat a causa de malalties transmissibles, segons el protocol de Salut Pública. "Podem portar l'infant a la llar d'infants/escola? Quan cal fer la consulta a pediatria? Quants dies han de passar abans de tornar a l'escola?"

La sessió va ser un èxit. Va comptar amb una assistència d'entre 100 i 110 persones, va tenir una durada d'1 hora i hi va haver la intervenció dels participants en el xat, durant la xerrada i al final.

Des de l'EAP, estem molt satisfets d'aquesta primera experiència, que no acaba aquí, ja que hi ha previstes altres sessions en els propers mesos sobre temes d'especial interès per a les famílies: la febre, la tos i els mocs, els primers auxilis i altres situacions de consulta habituals.

La sessió també va servir per fer difusió de les vies d'accés als nostres serveis sanitaris, així com facilitar el web on la població pot trobar-hi continguts informatius sobre la cura de la salut, basats en l'evidència científica i avalats pel Departament de Salut (www.canalsalut.gencat.cat).

L'Equip d'Atenció Primària Corbera de Llobregat/La Palma de Cervelló té com a objectiu oferir el millor servei sanitari a les persones i a la comunitat de les dues viles.

La voluntat, de cara al curs 2022-23, és intensificar la col·laboració amb les llars d'infants, les escoles de parvulari i d'educació primària i els instituts. Per aquest motiu, s'ha definit un seguit de propostes conjuntes per establir vincles entre educació i els serveis sanitaris que abracen des de sessions dirigides als pares, mares i mestres de les etapes de l'escola bressol, infantil i primer cicle de les escoles de primària, fins a activitats previstes amb els infants de l'etapa de primària i de secundària i batxillerat en forma de tallers i xerrades, i l'aula oberta de salut i escola per a joves dels instituts.

Novetat als centres

El passat mes d'abril es va iniciar un nou projecte amb un canvi en la direcció de l'equip. En aquesta línia s'han incorporat recentment, nous professionals: tres metgesses més, especialistes en medicina de família i comunitària; una metgessa pediatra i des de gener d'enguany, una nutricionista i un psicòleg referent de benestar emocional.