Corbera de Llobregat, un dels 224 municipis de Catalunya que entren a la fase d'excepcionalitat per la sequera

Corbera de Llobregat és un dels 224 municipis de Catalunya que entren en fase d'excepcionalitat de la sequera, que implica la reducció d'aigua per a usos agrícoles i industrials, usar el mínim pel reg de zones verdes i limitar a 230 litres per usuari i dia.

Avui, 1 de març, està previst que el Consell d'Administració de l'ACA aprovi l'activació de la fase d'excepcionalitat del sistema Ter-Llobregat i de l'aqüífer del Fluvià Muga, que entrarà en vigor un cop s'hagi publicat al DOGC (previsiblement abans de 48 hores).

L'entrada en l'escenari d'excepcionalitat suposa un pas més en la reducció d'aigua en alguns usos, com la reducció del 40% de l'aigua per a usos agrícoles, la reducció del 15% per a usos industrials, la reducció de l'aigua per a usos lúdics (15% en usos assimilables i 50% en reg) i la prohibició del reg de zones verdes, tant públiques com privades (només es permetrà l'aigua per mantenir viu l'arbrat i fent-ho gota a gota o amb regadores). Així mateix, es prohibeix la neteja de carrers amb aigua potable.

EN RELACIÓ A LES PISCINES:

Queda prohibit omplir piscines. L'aigua potable per ompliment queda limitat a el reompliment parcial de piscines amb sistema de recirculació de l'aigua, en les quantitats indispensables per garantir la qualitat sanitària.

EN RELACIÓ ALS JARDINS:

- Prohibició del reg de zones verdes públiques i reg de supervivència en jardins privats (S'aplicarà el reg de supervivència. Només es permetrà l'aigua per mantenir viu l'arbrat i fent-ho gota a gota o amb regadores amb la mínima quantitat d'aigua indispensable de 20.00 a 8.00 hores).

- Es manté el reg destinat a la pràctica federada de l'esport 

- Prohibició de neteja de carrers amb aigua potable, excepte si la neteja és resultat d'un accident o d'un incendi, o bé existeix un risc sanitari o un risc a la seguretat viària. En aquestes circumstàncies, la neteja es farà amb el mínim d'aigua indispensable. També es permet la neteja d'aparadors i finestres amb galleda i esponja.

També hi ha una reducció de la dotació d'aigua mitjana per habitant i dia. Si en l'escenari d'alerta era de 250 litres per habitant i dia, en excepcionalitat passa als 230 litres per habitant i dia.

Es pren aquesta mesura pel risc de desabastament i perquè ens apropem a la primavera amb un volum de reserves molt baix (27%) i sense que s'hagin recuperat, a causa de la falta de pluges.

Tot i aquestes mesures, demanem a la ciutadania el màxim compliment de les mesures per tal d'aconseguir no malgastar l'aigua.