Comunicat de l'equip de govern en relació a la sentència del procés

Definitivament, la democràcia a l'Estat espanyol mostra símptomes inequívocs d'estar tocada de mort. Oriol Junqueras, Carme Forcadell, Jordi Sánchez, Jordi Cuixart, Jordi Turull, Raül Romeva, Josep Rull, Quim Forn, Dolors Bassa han estat condemnats amb penes de presó. I Meritxell Borràs, Carles Mundó i Santi Vila han estat condemnats per desobediència amb multes econòmiques i inhabilitació. Aquest ha estat un judici polític que mai s'hagués hagut de produïr. Tornem a dir alt i clar que en demcràcia votar no és cap delicte. Les idees no es jutgen. I és per això que reclamem la llibertat de totes les persones preses i exiliades polítiques, perquè no han comès cap delicte.

Mostrem l'adhesió de l'Ajuntament de Corbera de Llobregat a totes les mobilitzacions de rebuig a la sentència del Tribunal Suprem, tant a nivell nacional com internacional i convidar la ciutadania a participar en totes les lluites compartides i pacífiques a favor dels drets i llibertats.

Expressem la més ferma voluntat de seguir treballant, dia rera dia, per garantir els drets i les llibertats de tota la ciutadania de Corbera de Llobregat, la defensa del diàleg i dels principis democràtics i la pluralitat política, així com el respecte a la separació de poders, imprescindible en qualsevol estat de dret.

Finalment, l'equip de govern atura l'activitat institucional i convoca a la resta de formacions polítiques a la celebració d'un Ple extraordinari i urgent per dimarts 15 d'octubre a les 21 h.