Manifest del Consell Consultiu de la gent gran del Baix Llobregat amb motiu del Dia Mundial de presa de consciència de l'abús i el maltractament en la vellesa

L'any 2011, l'Assemblea General de les Nacions Unides va designar el 15 de juny com a Dia Mundial de la Presa de Consciència sobre l'Abús i el Maltractament a les Persones Grans.

El maltractament a les persones grans és un problema social mundial que afecta la salut, la dignitat i els drets humans de milions de persones a tot el món. És per tant necessari prendre consciència del seu abast i gravetat, i actuar per sensibilitzar, prevenir, protegir i atendre aquests casos. A més, el context actual dificulta la visibilitat d'aquesta problemàtica social i requereix una especial mirada per poder-la detectar.

Les situacions de maltractament es poden donar en l'àmbit domèstic, però també en l'àmbit institucional, com va posar de manifest la situació viscuda per la pandèmia de Covid-19.

Per aquest motiu, els consells de gent gran comarcals de Catalunya es van unir amb la campanya "PROU", que pretén sensibilitzar sobre els diferents maltractaments que poden patir les persones grans i la importància de denunciar-ho.

Recursos relacionats