Setmana Europea de la Prevenció de Residus

La Setmana Europea de la Prevenció de Residus neix d'un projecte de 3 anys que rep el suport del programa LIFE+ de la Comissió Europea. L'objectiu és organitzar durant una mateixa setmana i arreu d'Europa, accions de sensibilització sobre la prevenció de residus.

Els objectius de la Setmana Europea són:

·Donar a conèixer estratègies de reducció de residus i la política de la Unió Europea i dels seus Estats membres en aquesta matèria.
·Fomentar accions sostenibles per reduir els residus arreu d'Europa.
·Fer públic les tasques dutes a terme pels diversos actors mitjançant exemples concrets de reducció de residus.
·Fer canviar el comportament quotidià dels europeus (consum, producció).

Enguany la Setmana de Prevenció és del 16 al 24 de novembre.

Al nostre municipi es duran a terme diferents projectes relacionats amb la prevenció de residus. Un dels projectes actuals és  la participació  de diferents famílies en el Repte Residu Zero que consisteix en la reducció de residus a partir del kit "rezero" que se'ls ha fet arribar. En els propers dies s'anunciaran noves activitats i accions relacionades amb aquesta qüestió, però destaquem dos tallers que es realitzaran amb el suport de l'AMB:

-un taller de costura creativa que es farà el dia 19/11 de 18-20.30h a la sala polivalent. En aquest taller s'explicarà com es poden reaprofitar peces de roba per fer altres elements (de texans vells en podem fer bosses, necessers...).

-un taller de cuina d'aprofitament alimentari el dia 22/11 de 18-20.30h també a la sala polivalent. En aquest taller ens donaran consells de com reaprofitar menjar sobrant i ens faran una petita demostració cuinant algunes receptes senzilles.

Cal inscripció prèviaRecursos relacionats