Atenció amb els senglars
L'augment de població de senglars ha esdevingut un greu problema.
És per això que des de l'Ajuntament de Corbera de Llobregat vol iniciar una campanya informativa per tal de sensibilitzar a la ciutadania sobre la presència de porcs senglars en zones urbanes.
Cal tenir present una sèrie de recomanacions bàsiques per tal d'evitar la seva proliferació fora del seu hàbitat genuí com ara:
- No alimentar els senglars. Són animals salvatges i com a tals han de buscar-se l'aliment (fruits, arrels, cucs, petits mamífers...).
- No apropar-se ja que no deixen de ser animals salvatges i poden reaccionar amb agressivitat.
Cal evitar que els senglars s'habituïn a la presència humana degut al gran impacte social que ja estan causant i per això és essencial no alimentar-los.
Molts d'aquests senglars estan habituats a proliferar per zones urbanes i immediacions i això ocasiona danys a l'agricultura i als jardins, col·lisions amb vehicles, ensurts i lesions a persones i animals de companyia, o les incursions a les zones urbanes i, sobretot, el risc sanitari per la transmissió de diferents malalties. És el risc sanitari el que fa més necessària l'aplicació del marc sancionador existent, a aquelles persones que els hi donin de menjar.
Des de l'Ajuntament s'ha editat un cartell amb tot un seguit de recomanacions
que es farà arribar a les diferents associacions de veïns i entitats del municipi així com la penjada d'aquests en cartelleres informatives municipals per fer la màxima difusió entre tota la ciutadania.
Els consells se centren a que s'eviti apropar-se i tocar-los i sobretot no alimentar-los, perquè és com perden la por a les persones. També s'aconsella no abandonar bosses d'escombraries, lligar els gossos davant la presència d'un porc senglar i conduir amb precaució, perquè poden travessar la carretera i provocar un accident.
Trobareu aquestes recomanacions i el cartell informatiu a l'enllaç adjunt a la notícia.
Corbera s'afegeix com a municipi participant en una prova pilot de contracepció amb l'UAB.
Actualment les batudes no es contemplen com una bona eina de gestió de la població de senglars perquè desestructura les poblacions i afavoreix la reproducció de les femelles joves. Per aquest motiu, les administracions busquen altres estratègies, i és en aquesta línia de treball on s'emmarca la pròxima participació del municipi de Corbera de Llobregat en la prova pilot d'immunocontracepció que porta a terme la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). L'objectiu d'aquesta col·laboració és buscar solucions alternatives al sacrifici animal. En aquesta experiència pionera també participen altres municipis com Terrassa, Matadepera, Sant Cugat del Vallès, i Vacarisses.