Al 2023 van créixer els delictes d’estafa a través de les xarxes

Avui s'ha reunit la Junta Local de Seguretat per a fer balanç de 2023 quant a les actuacions realitzades pels diferents cossos de seguretat. En aquest sentit s'han presentat les dades sobre infraccions, detencions, seguretat viària i incidents de convivència i civisme enregistrats durant l'any anterior. A la reunió, presidida per l'Alcaldessa Rosa Boladeras, ha assistit el regidor de Seguretat Ciutadana, Andrés Palacios, així com els responsables de la Policia Local, dels Mossos d'Esquadra i de la Guàrdia Civil

Les dades més destacables dels informes presentats són que es manté la baixa incidència de fets delictius al municipi, amb les mateixes xifres d'infraccions penals i un augment del 12,9% de les detencions policials. La tipologia delictiva més freqüent són els delictes econòmics i contra la propietat, dels quals un 48,5% són estafes a través dels dispositius telefònics i informàtics. A Corbera, els robatoris amb força als domicilis van baixar un 19,2%.

La Junta Local de Seguretat és un òrgan que, en matèria de seguretat, té per missió facilitar la cooperació i coordinació de l'Ajuntament amb el conjunt de forces i cossos de seguretat que actuen al terme municipal.