Comunicat de suport als dos alcaldes i a les 10 activistes detingudes avui a Girona

Aquest matí han estat detingudes 11 persones relacionades amb el tall de les vies del TGV a Girona el passat 1 d'octubre. Entre les persones detingudes es troben els alcaldes de les poblacions de Verges i Celrà.

Les detencions s'han dut a terme per part de la brigada d'informació de la policia espanyola i no hi havia cap ordre judicial. A més, segons ha denunciat l'advocat dels alcaldes, se li ha denegat la seva assistència degut a què no es dirigia en castellà a la policia.

Davant d'aquest nou cas repressiu, des de l'equip de govern de Corbera volem manifestar:

  • El nostre total rebuig a les detencions efectuades aquest matí, especialment davant la gravetat d'un nou atac al municipalisme i amb la detenció de dos alcaldes detinguts sense ordre judicial.
  • L'arxivament de totes les causes obertes contra l'exercici de la desobediència civil pacífica i aturar la persecució contra la dissidència política.
  • Mostrar la nostra solidaritat amb les persones detingudes i represaliades i animar a la població a assistir a la concentració de protesta que tindrà lloc a Corbera, avui a les 20:00h a la plaça de l'U d'octubre de 2017.