CuEme: fomentar la cultura emprenedora a l'escola

El projecte Cultura emprenedora a l'escola (CuEmE) és una iniciativa que fomenta l'esperit emprenedor i les competències bàsiques entre els estudiants de cicle superior d'educació primària. A través d'aquest programa, l'alumnat de l'Escola Puig d'Agulles crea i gestiona una cooperativa escolar amb el suport de l'escola, l'administració local, empreses i altres entitats.

El projecte escolar inclou diverses fases: l'emprenedoria, la creació, el disseny d'imatge, la comunicació, l'elaboració del producte i la venda. En aquest cas, els i les sòcies cooperativistes han decidit elaborar productes cosmètics naturals mitjançant dues cooperatives: Natural Puig (5èA) i Green Revolution (5èB).

Després de les primeres decisions, el següent pas es donar d'alta la cooperativa i formalitzar el tràmit a través de l'Oficina d'Atenció al Ciutadà (OAC), els equips directius en representació de les cooperatives van rebre el NIF que formalitza la seva activitat. I tot el grup conjuntament va aprofitar per visitar les instal·lacions de l'Ajuntament i conèixer de primera mà les actuacions de l'Administració Local.

Aquesta iniciativa demostra l'empenta de la nova emprenedoria social, ecològica i sostenible que emergeix de la joventut de Corbera de Llobregat.