Pressupostos 2020

2020 NOU PRESSUPOST AMB VISIÓ A LLARG TERMINI

El proper divendres 20 de desembre de 2019 el govern municipal de l'Ajuntament de Corbera de Llobregat presenta els pressupostos municipals per l'exercici 2020. Uns pressupostos que pugen 16 milions d'euros, un 2,4% més que els de l'any anterior, i que pretenen donar un impuls a les principals mancances i necessitats que patim en el nostre poble en el camp de les infraestructures, els equipaments i els serveis públics bàsics.

Aquests pressupostos marquen les principals prioritats per aquests propers anys del govern municipals liderat per ERC i la CUP, que són, principalment:

  • Aposta clara d'inversió per a l'arranjament de carrers, voreres i parcs infantils. Continuem amb la dinàmica d'arreglar els nostres carrers. Per aquesta raó dupliquem els recursos destinats a les vies públiques i parcs infantils, arribant a 630 milers d'euros pel 2020.
  • Posem les bases del nou model de recollida d'escombraries i neteja dels carrers de Corbera. A finals del 2020 està previst iniciar el nou contracte d'aquests serveis bàsics i amb necessitats de millora significativa. Amb el model de recollida "porta a porta" estem convençuts que aconseguirem millorar en netedat i també en més reciclatge.  Destinem 300 milers d'euros per a la compra de vehicles destinats a la recollida d'escombraries.
  • Millorem l'estat dels nostres equipaments públics. Degut a les mancances de manteniment del passat, fem una aposta decidida en posar el dia els nostres equipaments municipals, començant per les escoles de primària, les instal·lacions esportives, biblioteca, policia local, oficines, ..., arribant a quasi 150 milers d'euros d'inversió. Tanmateix en el 2020 finalitzem les obres del Casal de la Gent Gran "Les Magnòlies" i iniciem les obres de remodelació de l'edifici d'oficines del carrer de la Pau.
  • Volem una Corbera més segura, per aquesta raó destinem recursos en la instal·lació de càmeres de seguretat a les entrades i sortides més importants del nostre poble i implantem una nova APP de seguretat ciutadana que ja fa anys que funciona amb molt èxit en diferents municipis del Baix Llobregat.
  • Volem millorar els serveis que prestem a la ciutadania, per aquest motiu ampliem places de la plantilla d'empleats municipals en les àrees de finances i informàtica, i reforcem temporalment els llocs de treball de les àrees d'Igualtat, Oficina d'Atenció a la Ciutadania, Comunicació i Urbanisme.  
  • Iniciem un projecte estratègic de comunicació integrada per aconseguir traslladar als nostres veïns i veïnes del país al voltant dels principals atractius i experiències diferencials que es poden tenir al nostre poble. Arguments turístics com el Pessebre Vivent, la Cinc Cims, el Correfoc, el Mercat del Bandoler, Sant Ponç o el nucli antic volem que siguin la base per a aconseguir dinamitzar l'activitat turística de Corbera de Llobregat.

Estem convençuts que són uns molt bons pressupostos que comencen a donar solucions a problemes històrics un cop van concloent contractes importants que ens tenien lligats, i ara podem millorar, en especial, el contracte de recollida d'escombraries i neteja de les vies públiques i el contracte que regula l'estacionament per rotació "Zona Blava". Per ambdós serveis volem implementar un nou model d'actuació que estem convençuts que millorarà la situació actual de forma molt rellevant.