L’Ajuntament visita l’experiència del Porta a Porta, a Berga

Ahir a la tarda-nit l'Ajuntament es va sumar a una visita organitzada per l'AMB a Berga, sobre el sistema de recollida de residus Porta a Porta (PaP).

La població de Berga, amb més de 16.000 habitants és el municipi de Catalunya més gran que ha introduït aquest sistema de recollida d'escombraries, amb uns resultats espectaculars, ja que ha passat en poc més d'un any, de reciclar el 31% de la brossa que genera, fins al 83% actual. Això acompanyat d'un augment de la conscienciació ambiental i de la satisfacció i comoditat respecte a la recollida d'escombraries per part de la població.

La jornada va consistir en una explicació del model i la implantació que s'ha dut a terme a 11 municipis més del Consell Comarcal del Berguedà i posteriorment una visita acompanyada de la recollida. La delegació de l'Àrea Metropolitana va comptar amb més de 60 persones dels diferents municipis metropolitans, amb una molt bona rebuda per les poblacions que estan estudiant el canvi i amb aprenentatges importants pels municipis com Ripollet, Sant Climent de Llobregat o Corbera on es canviarà el model en els propers mesos