Oferiment d'espais al departament de Salut de la Generalitat de Catalunya per a l'allotjament de persones afectades pel COVID19 i pel personal sanitari

Arran del brot de coronavirus que està impactant greument sobre la salut de les persones d'un elevat nombre de països arreu del món, i en especial en el nostre país, el Govern Municipal de Corbera de Llobregat, des de la Comissió de seguiment del Covid-19, s'estan duent a terme una sèrie d'actuacions i gestions per a pal·liar en el curt termini els impactes de caire sanitari que pugui tenir en la nostra població en els propers dies.


Si be en el moment actual, segons la informació proporcionada pel Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, l'estat de la pandèmia a Corbera de Llobregat té un impacte lleu amb  una taxa estandarditzada per edat i sexe per cada 100.000 habitants de 37,3 (Font: http://aquas.gencat.cat/ca/actualitat/ultimes-dades-coronavirus), el mapa de riscos que s'està treballant des de l'Ajuntament de Corbera de Llobregat inclou mesures per a abordar l'escenari on el nombre de persones afectades pel Covid-19 augmentés de forma elevada.


Entre les mesures que ja s'han començat a treballar, hi ha l'oferiment d'espais al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya per a poder allotjar persones afectades pel Covid-19 que no puguin desplaçar-se a altres centres hospitalaris degut al col·lapse dels mateixos, o be per allotjar personal sanitari que està duent a terme les seves tasques en el nostre municipi. En aquesta línia, avui s'ha fet arribar als responsables del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya l'oferiment dels següents espais, per que si es considera oportú puguin habilitar-se per als usos que s'han esmentat anteriorment.

Els espais oferts són:

  • Hotel Can Fisa
  • Pavelló municipal d'esports
  • Dependències del gimnàs de l'Escola Jaume Balmes
  • Dependències del gimnàs de l'Escola el Corb
  • Dependències del gimnàs de l'Escola Puig d'Agulles

Per altra banda, l'Ajuntament de Corbera de Llobregat esta fent gestions per a poder aconseguir que s'habilitin altres espais propietat de persones privades i/o empreses per als mateixos usos. En aquest sentit, volem manifestar el nostre agraïment per les respostes rebudes i els oferiments obtinguts, els quals s'activaran en el moment en que sigui necessari.

Tanmateix volem agrair les iniciatives que la ciutadania de Corbera de Llobregat esta duent a terme en aquests moments difícils per a tots i totes. Concretament, volem agrair les accions d'ajuda, acompanyament i elaboració de material dutes a terme i coordinades per la plataforma "Cuidem Corbera", les accions dutes a terme per a restauradors locals proporcionant menjars a persones que estan treballant sense parar en l'àmbit sanitari i de seguretat ciutadana, donacions de material rebudes per associacions locals i aportacions voluntàries d'infraestructures per a la desinfestació de espais i vies públiques.

Finalment, volem reconèixer la tasca que esta fent el personal del CAP de Corbera de Llobregat davant d'aquesta crisi sanitària. En aquests moments complexes necessiten tot el nostre suport. 

I també, un reconeixement a tot el personal de l'Ajuntament de Corbera de Llobregat que tant, fent teletreball, o presencialment, en els serveis essencials, estan donant tot el que tenen per a que aquesta amenaça que tots tenim puguem, junts, afrontar-la i vèncer-la.