Servei de Teleassistència per a persones d'edat avançada

L'Ajuntament de Corbera de Llobregat s'ha adherit a la proposta de la Diputació de Barcelona d'oferir de forma gratuïta el Servei de Teleassistència a persones d'edat avançada i majoritàriament amb malalties cròniques de base, factors que s'associen a un major risc de presentar complicacions greus en cas d'infecció per COVID-19.


Per això els propers dies l'empresa Televida, que és qui presta el servei local de teleassistència que ofereix la Diputació de Barcelona, es posarà en contacte de forma telefònica amb les persones que podran gaudir del servei i els explicaran en què consisteix i com funciona. 
A diferència de la teleassitència tradicional, en què s'instal·la un receptor  a casa i es vincula amb un botó-collaret, que s'ha de prémer en cas d'emergència, aquesta nova assistència funciona a demanda, a través d'un telèfon 900. Per tant, no va ningú a les cases;  l'entrevista és telefònica i el serveis'activa trucant a aquest telèfon 900. L'eficàcia davant una situació d'alarma o si la persona en qüestió necessita alguna cosa és la mateixa.


La prioritat és atendre en primer lloc aquelles  persones les quals, donada la situació de confinament actual, es trobin en situació de vulnerabilitat, aïllament o en situació de risc i que puguin necessitar aquest suport.
Servei extraordinari


El Servei és totalment gratuït (no s'ha de facilitar cap número de compte bancari) i estarà actiu  les 24 hores del dia mentre duri aquesta situació d'excepcionalitat per pandèmia de coronavirus.


Amb l'activació d'aquesta línea 900 s'ofereix: atenció davant de situacions d'emergència, control i seguiment de l'estat de la persona, servei d'agenda i recordatoris personalitzats, informació, orientació i suport personal i mobilització de recursos externs d'urgència.
La nova línia 900 és un servei extraordinari que s'ofereix a través del Servei Local de Teleassistència (SLT) de la Diputació de Barcelona, -un servei pioner a tot l'Estat espanyol-, que atén actualment a 90.080 persones de tots els municipis de la província, de les quals el 74% son dones, el 49,5% són persones que viuen soles i el 48% tenen més de 85 anys d'edat.