Sortida al carrer d’infants i adolescents

A partir de diumenge els nens i les nenes fins als 14 anys podran sortir un cop al dia durant 1 hora, des de les 9 del matí fins a les 21 h, amb la recomanació d'evitar hores punta.


Qui podrà sortir al carrer i qui no?


Podran sortir al carrer els infants i adolescents d'entre 0 i 14 anys acompanyats d'un familiar adult amb qui convisquin.

Els majors de 14 anys podran fer les mateixes activitats que fan els adults  (comprar aliments, farmàcia...) si així ho permeten els pares.
Els nens amb diagnòstic de covid-19, que tinguin febre,  que presentin símptomes relacionats amb el coronavirus o que estiguin en quarantena no podran sortir.


Horaris i llocs de sortida


Es podrà anar fins a 1 quilòmetre de distància des de casa i no es podrà agafar el cotxe ni el transport públic per al desplaçament. No es podrà anar a parcs i espais infantils i de joc, ni utilitzar els elements lúdics i de manteniment físic però els infants poden sortir al carrer amb pilotes, patinets i altres joguines.

Es molt important que mantingueu la distància de seguretat de dos metres amb altres persones i que els infants no interactuïn amb nens i nenes amb el que no conviuen durant el confinament.  També és molt important que, un cop torneu a casa, us canvieu la roba i la renteu a 60 graus i us tragueu el calçat abans d'entrar al somicili .  A més, un cop a casa, caldrà que us renteu bé les mans amb sabó i després les fregueu amb alguna solució hidroalcohòlica. També caldrà desinfectar adequadament totes les joguines que els infants hagin utilitzat durant la seva sortida.  

Recomanacions

Malgrat que no és obligatori, es recomana que els infants entre 3 i 14 anys utilitzin guants i mascaretes.

Per a més informació descarregueu el document adjunt

Recursos relacionats