Bioblitz Metropolità als parcs i les platges metropolitans

El bioblitz és una activitat de ciència ciutadana que té l'objectiu principal de fer un recompte d'espècies i obtenir una fotografia de la biodiversitat al territori metropolità. Es pretén que el públic pari atenció en la biodiversitat d'aquests espais i en la seva importància en el funcionament correcte dels ecosistemes, cosa imprescindible pel control dels organismes patògens com és el cas de la pandèmia que avui ens afecta. 

Com participar?

  1. Aprofita sempre la franja horària permesa per passejar corresponent a la teva edat o circumstàncies i segueix les mesures de seguretat vigents. Participa pel teu compte mentre fas el passeig. Recorda que no es tracta de cap activitat grupal, ni organitzada, ni guiada per cap responsable.
  2. Les observacions s'han de realitzar sempre a un parc o una platja metropolitans.
  3. Observa la natura i la biodiversitat del teu voltant mentre passeges.
  4. Fotografia els animals o plantes que et cridin l'atenció, sempre i quan formin part de la flora o fauna del parc, sempre respectant-los i mai fent-ne captures. Poden ser tota mena d'organismes: ocells, insectes com ara papallones, escarabats, abelles i vespes, aràcnids, rèptils, amfibis, peixos, arbres, flors, etc.
  5. Les fotografies han de ser en color, sense filtres i han de mostrar el detall de l'ésser viu, cal que es pugui identificar quina espècie és i això no es podrà fer si no s'observen les seves característiques. En cas que es tracti d'una planta serà necessari el detall de la seva tija o tronc, fulla, flor, fruit si en té.
  6. Publica la fotografia al teu perfil de Twitter o Instagram (tria només una de les dues xarxes socials per no repetir observacions) etiqueta en la publicació el perfil @ParcsplatgesAMB o @parcsplatgesamb i fes servir el hashtag #BioblitzMetropolità20 si coneixes l'espècie afegeix els seu nom vulgar i/o científic, si no, pregunta'ns de quina espècie es tracta. Intentarem contestar totes les vostres consultes amb la col·laboració de científics experts. És molt important que indiquis en quin parc o platja l'has observat.
  7. Les publicacions de les fotografies es poden fer al llarg de tot el cap de setmana del 30 i 31 de maig.
  8. S'elaborarà un cens de biodiversitat dels parcs i les platges metropolitans amb el recompte de totes les espècies que s'hagin observat.
  9. Durant la setmana de l'1 al 5 de juny, s¡organitzaran diversos directes a Instagram on els experts col·laboradors comentaran els resultats obtinguts per temàtiques: ocells, papallones, flora i rèptils i amfibis. Properament publicarem el calendari d'aquests directes.