Dia Internacional de la Síndrome de Dravet

La Síndrome de Davret és un tipus d'epilèpsia que no té cura i que no respon a cap tractament actual. Anomenat també epilèpsia catastròfica, apareix durant el primer any de vida i provoca atacs epilèptics sense control, retard cognitiu, problemes de mobilitat i retard en el llenguatge. En un 15% dels casos provoca la mort.


El Dia Internacional de la síndrome de Davret, cada 23 de juny, permet donar visibilitat a la malaltia i conscienciar la població de tots els reptes i dificultats dels malalts i les seves famílies en el dia a dia, així com la necessitat d'invertir en la investigació per pal·liar els efectes de la malaltia i millorar la qualitat de vida de totes aquelles persones que la pateixen.


Una de les iniciatives que s'han endegat en els darrers anys consisteix a demanar a administracions i empreses la il·luminació en color lila dels edificis i monuments emblemàtics. L'Ajuntament de Corbera de Llobregat es va sumar a la proposta il·luminant l'edifici de la Casa Consistorial durant tota la nit del 22 al 23 de juny.