La calor augmenta el risc d'incendi

Corbera és un municipi on durant l'estiu està considerat com a alt risc d'incendis forestals degut a la gran massa forestal que tenim, conjuntament amb la situació de molts nuclis de població a prop del bosc.

Les previsions meteorològiques ens indiquen que durant els propers dies s'intensificarà la calor intensa i això fa augmentar el risc d'incendi. Actualment, segons el pla alfa elaborat pels agents rurals de la Generalitat, ens trobem en perill moderat d'incendi forestal, tot i que es pot elevar en qualsevol moment. És per això que demanem a tota la població d'extremar les precaucions quan es fan sortides al bosc o amb qualsevol activitat que pugui generar l'inici d'un incendi forestal.

Recordem també que per poder fer qualsevol activitat (com tala d'arbres en parcel·les internes, feines que puguin generar espurnes...) cal una autorització especial per part del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat. Així, també recordem que les barbacoes a dins de les cases només es poden fer si aquestes compleixen els requisits de tenir mataguspires i estar totalment tancada per tres costats.

Mapa de predicció de perill d’incendis pel dia d’avui


Podeu consultar el mapa de risc d’incendi clicant aquí

Web del Departament d’Interior. Consells d’autoprotecció en cas d’incendi