El risc d'incendi continua sent alt

5 dotacions dels bombers de la Generalitat van actuar per apagar 4 focus d’incendi a la zona de Can Mitjans, entre Corbera i Sant Andreu de la Barca.  Afortunadament i gràcies a la rapidesa en la seva actuació, els bombers van controlar i apagar l’incendi en poc temps.  A nivell preventiu també es van mobilitzar mitjans aeris que no van haver d’intervenir.

Corbera és un municipi amb una gran massa forestal i això fa que el risc d’incendi sigui molt alt durant els mesos de primavera i estiu.  Cal recordar que, tal i com es va publicar en el ban 2/2020,  durant el període comprès entre el 15 de març i el 15 d'octubre, ambdós inclosos, a tots els terrenys forestals d'aquest terme municipal i a la franja de 500 m. que els envolta,

Està prohibit:

· Abocar escombraries i restes vegetals i/o industrials al medi natural.

· Llançar coets, globus, objectes encesos i artefactes que puguin provocar foc.

· Cremar residus i restes vegetals en finques i parcel·les.

· Utilitzar maquinària que pugui genera guspires en zones forestals i en les vies i els camins que les travessen.

Recordem també que per poder fer qualsevol activitat (com tala d'arbres en parcel·les internes, feines que puguin generar espurnes...) cal una autorització especial per part del Departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat. Així, també recordem que les barbacoes a dins de les cases només es poden fer si aquestes compleixen els requisits de tenir mataguspires i estar totalment tancada per tres costats.

Recursos relacionats