Treballs de gestió forestal al bosc de Sant Martí

La setmana vinent començaran uns treballs de gestió forestal a la finca municipal del bosc de Sant Martí (situat entre les urbanitzacions del Bonrepòs i la Creu de l'Aregall). Aquesta actuació consisteix en reduir l'excés de densitat d'arbres a les masses de pi blanc, afavorint el desenvolupament de l'alzina i el roure en els llocs on hi hagi competència entre espècies. També es busca millorar l'estabilitat de la massa i afavorir el creixement en alçada i en diàmetre dels peus seleccionats. Així, es permetrà aconseguir una estructura forestal més estable, segura i fàcilment defensable davant un possible incendi forestal.

L'actuació va a càrrec d'una subvenció atorgada per l'Oficina Tècnica de Prevenció Municipal d'Incendis Forestals i Desenvolupament Agrari de la Diputació de Barcelona per un valor de 34.139,06 euros i els treballs seran realitzats per l'empresa Talher, SA, i tindran una durada aproximada de 2 mesos. Els treballs formen part del Projecte de gestió forestal estratègica per a la prevenció d'incendis forestals, que defineix les àrees de gestió forestal on l'execució de treballs per a la reducció del combustible són prioritaris per a la defensa de les persones i béns, així com evitar el desenvolupament de grans incendis forestals.

Amb aquesta actuació, l'Ajuntament vol iniciar i incentivar l'inici de la gestió forestal sostenible als boscos del nostre municipi, on la gran majoria fa molts anys que van deixar de ser gestionats. Amb aquesta gestió del nostre entorn aconseguirem tenir un municipi més segur en cas d'incendi, boscos més preparats per al canvi climàtic i una major biodiversitat de la flora i la fauna