Comencen les obres a la Plaça dels Països Catalans

Dijous 15 d'octubre començaran les obres a la Plaça dels Països Catalans, després de mesos d'estudis geològics del terreny, constatant la complicada situació actual del subsòl, on hi ha un buit important degut principalment a la barreja d'aigua i guix. El projecte d'obres consta d'unes injeccions de ciment no armat a 6-8 metres de profunditat i la millora superficial de la plaça (refermat i excavació del terreny superficial). Aquesta obra s'ha adjudicat a l'empresa Contratas Vilor SL, per un valor de 458.553,70 euros i té un termini aproximat de 4 mesos de durada.

Per dur a terme l'obra amb les màximes mesures de seguretat, es tancarà totalment la plaça i no s'hi permetrà l'accés, exceptuant la vorera al costat del parc infantil que farà de nexe entre el Passeig dels Arbres i la zona esportiva. A més, l'entrada i sortida de camions de l'obra obligarà a treure una filera d'aparcaments al Passeig dels Arbres (entre la plaça i el C/Mossèn Rafel Martí) i la base de contenidors del C/Sant Isidre es canviarà al Passeig dels Arbres, mentre durin les obres. Al C/Sant Isidre es permetrà la circulació i l'estacionament ràpid per poder deixar als infants que vagin a l'escola Jaume Balmes i també a aquells que vagin a la zona esportiva. També es tallarà l'accés a vehicles i vianants al C/Lluís Millet (entre la plaça i el C/Sant Jordi), exceptuant el veïnat.

També volem recordar que la setmana del 26 d'octubre començaran les obres paral·leles de renovació de la xarxa de clavegueram del C/Josep Tarradellas (obra imprescindible per tal de no aportar aigües a la plaça i potenciar l'erosió d'aquesta). Aquestes obres obligaran a tallar l'accés per calçada en aquest carrer, entre la plaça i el C/Frederic Soler Pitarra i només es permetrà l'accés per vorera a la zona esportiva.

Davant de la situació complicada de mobilitat que es preveu, demanem que en la mesura del possible s'eviti passar per aquesta zona en vehicle privat i s'hi accedeixi caminant. Demanem disculpeu les molèsties que aquestes obres puguin ocasionar.