Xerrada sobre la implantació del 'Porta a Porta'

El proper dijous 1 de juliol, l'Ajuntament organitza una xerrada sobre la implantació del sistema Porta a Porta a Catalunya. En aquest acte, que se celebrarà a les 19:00h a la sala Diadema, es vol explicar l'experiència i el perquè de la implantació d'aquest sistema a Catalunya i la importància que té el conflicte dels residus en la situació actual d'emergència climàtica que vivim. 

Hi intervindran en Xavier Doñate, membre de l'Associació Porta a Porta i qui va ser regidor a l'Ajuntament de Tiana. Aquest municipi del Maresme, va ser un dels primers en introduir aquest sistema de recollida d'escombraries a Catalunya l'any 2000 i actualment se situa com el millor municipi de l'AMB en dades de reciclatge superant el 80%.

També hi intervindrà en Josep Moner, membre del CEPA (Centre d'Ecologia i Projectes Alternatius), que és l'entitat impulsora del model residu mínim. Aquest model, que és el que tenim a Corbera des de l'any 2007, es basa en la recollida de quatre fraccions (els envasos i el plàstic es recullen amb el contenidor d'inorgànica) amb uns majors índexs de recuperació d'envasos.

Finalment ens aportarà la seva experiència la Laia Peidro, tècnica de medi ambient de l'Ajuntament de Torrelles i també membre del CEPA. A Torrelles, des del 2003 es fa la recollida Porta a Porta mitjançant el sistema de classificació Residu Mínim i per tant és un exemple molt semblant al de Corbera.