Inici del Voluntariat per la llengua virtual a dues residències de Corbera de Llobregat

L'Oficina de Català de Corbera de Llobregat, del Consorci per a la Normalització Lingüística, ha engegat el Voluntariat per la llengua (VxL) virtual entre els usuaris de les residències Sol i Natura i Les Deus.

Les residències de gent gran són un dels sectors més afectats per la covid-19 i els protocols imposats per la pandèmia han obligat a mesures restrictives de relació entre les persones més grans, per la qual cosa les direccions i el personal tècnic dels centres han acollit aquest projecte amb moltes ganes i il·lusió, perquè ofereix als seus usuaris la possibilitat de tenir noves experiències i nous reptes amb la utilització de les noves tecnologies.

A la residència Sol i Natura hi ha dues voluntàries que cada setmana conversen a través de les videotrucades amb dues aprenentes que volen guanyar confiança i fluïdesa a l'hora d'expressar-se oralment en català. A la residència Les Deus hi ha un voluntari i una voluntària que també tenen els seus aprenents i així formen dues parelles lingüístiques més.

L'Oficina de Català de Corbera de Llobregat organitza el Voluntariat per la llengua des de l'any 2005 i les primeres parelles de la modalitat virtual s'han iniciat l'any 2018.