Totes les escoles de Corbera ja disposen de desfibril·ladors

L'Ajuntament de Corbera de Llobregat ha instal·lat tres dotacions de DEA (desfibril·ladors externs automàtics) que s'han instal·lat a l'Escola El Corb, a l'Escola Jaume Balmes i a l'Escola Cau de la Guineu. Aquests tres centres eren els que quedaven sense desfibril·ladors, ja que la resta de centres escolars ja en disposaven.

Els desfibril·ladors instal·lats disposen de dotació per adults i dotació pediàtrica.

Els DEA's estan instal·lats en zones del pati accessibles quan s'hi realitzen usos socials no escolars com ara activitats esportives, actes festius i/o eleccions. Es realitzaran cursos al personal de les escoles, tot i que estan dissenyats perquè el pugui utilitzar qualsevol persona en el moment que ho necessiti. També estan connectats als serveis d'emergències, de tal manera que s'hi truca de manera automàtica en el mateix moment que s'utilitza.

L'ús del DEA s'associa amb gairebé el doble de supervivència davant d'una aturada cardíaca extrahospitalària. Cal indicar que - tot i que el funcionament és el mateix que la d'adults - les dotacions pediàtriques emeten menys energia de descàrrega.