Formació als clubs esportius de Corbera per a abordar les violències masclistes i LGTBIfòbiques

Aquest setembre l'Àrea de Polítiques d'Igualtat i l'Àrea d'Esports han organitzat una formació pels clubs esportius del municipi. L'objectiu d'aquesta formació era oferir als clubs de Corbera coneixements en relació amb la diversitat sexual, afectiva i de gènere, l'LGTBIfòbia i les violències masclistes al món de l'esport per tal que obtinguessin eines de sensibilització i prevenció i les poguessin aplicar dins els seus clubs i a les instal·lacions esportives.

Els clubs participants han estat: Club Bàsquet Corbera, Club de Futbol Sala Corbera, Club Taekwondo Corbera, CPA Diadema Corbera, SAC i Associació de Patinatge Artístic Corbera.

La formació ha estat dividida en tres sessions, dues dedicades a diversitat sexual, afectiva i de gènere i LGTBIfòbia i una a violències masclistes; i ha estat finançada per la Generalitat de Catalunya, a més a més de facilitar-nos a la persona formadora.

Des de l'Àrea de Polítiques d'Igualtat es considera imprescindible que els clubs esportius treballin amb perspectiva de gènere i LGTBI per tal de deixar de reproduir discriminacions i desigualtats a l'esport. Per aconseguir-ho, una de les estratègies és que aquesta formació compti com a mèrit per les bases de subvencions a partir de la temporada 2023-2024. La intenció, doncs, és poder tornar a repetir aquesta formació la temporada següent de forma que tots els clubs hi tinguin accés.