Treballs de gestió forestal

La setmana passada es van iniciar dos nous treballs de gestió forestal al municipi. En primer lloc, s'està instal·lant un tancament i maneig per a la pastura a la finca pública del Bosc de Sant Martí. En aquest indret, de cara a l'any vinent es vol iniciar una prova pilot de silvopastura per netejar el sotabosc i establir la prevenció d'incendis forestals. Aquesta actuació s'emmarca dins la gestió forestal que des de l'any passat s'està fent en aquesta finca.

La segona actuació es tracta d'una aclarida a la finca privada de Can Baiona. Aquesta finca es troba dins de les àrees de gestió prioritària, senyalitzades pel cos de Bombers, per fer front als incendis forestals. Aquesta actuació forestal correspondrà a rebaixar la càrrega de combustible dins del bosc, prioritzant la tala de pi blanc i dexant els exemplars d'alzina i roure per aconseguir boscos més resilients al canvi climàtic. En aquesta actuació també és important destacar la col·laboració público-privada de gestió forestal que s'ha aconseguit.

Les dues actuacions tenen un cost de 49.202,96 Euros i estan finançades en un 90% per la Diputació de Barcelona, assumint l'Ajuntament el 10% restant. Les obres es preveuen que s'acabin a mitjans del mes de gener