L’Hospital de Sant Boi passarà a ser l’hospital de referència per a la ciutadania de Corbera, Cervelló, La Palma de Cervelló i Vallirana

Sant Joan de Déu Hospital de Sant Boi es convertirà en el nou centre hospitalari de referència per a la ciutadania de Cervelló, Corbera, La Palma de Cervelló i Vallirana. Fins ara, els 40.000 veïns i veïnes d'aquests quatre municipis eren atesos al Complex Hospitalari Moisès Broggi, en el cas dels adults, i a l'Hospital Sant Joan de Déu d'Esplugues, en el cas de les especialitats de pediatria, ginecologia i obstetrícia.

Salut aposta per aquesta reordenació amb l'objectiu de millorar l'accés a l'atenció hospitalària, tot reduint les llistes d'espera i equilibrant la distribució de la població actual entre els diferents recursos assistencials del territori. Addicionalment, la ciutadania guanyarà en comoditat gràcies a la concentració en un sol punt de totes les visites i proves diagnòstiques hospitalàries, que fins ara es distribuïen entre el Complex Hospitalari Moisès Broggi (hospitals de Sant Joan Despí i de l'Hospitalet i Centre d'Atenció Especialitzada de Sant Feliu de Llobregat) i l'Hospital Sant Joan de Déu d'Esplugues. Les visites i les proves de l'Atenció Primària no patiran cap modificació i, per tant, continuaran fent-se als CAP i consultoris locals, així com al centre de proves diagnòstiques de Sant Feliu.

Amb aquest canvi, l'Hospital de Sant Boi atendrà la població de Cervelló, Corbera, La Palma de Cervelló i Vallirana per a tot allò relacionat amb l'atenció hospitalària, incloses les urgències d'adults i pediàtriques, les visites amb l'especialista i les proves que aquest professional li prescrigui, les intervencions quirúrgiques o els parts. Les persones amb malalties complexes continuaran visitant-se, com fins ara, a l'Hospital de Bellvitge, en el cas dels adults, a l'Hospital Sant Joan de Déu d'Esplugues, en el cas de la pediatria, la ginecologia i l'obstetrícia, i a l'Hospital Duran i Reynals - ICO de l'Hospitalet, en el cas dels malalts oncològics.


El canvi d'hospital serà progressiu i es desplegarà al llarg de tot el 2022
 

Seguint el pla de coordinació conjunt que han dissenyat els equips mèdics dels dos centres, el canvi d'hospital s'iniciarà a partir del mes de gener i es desplegarà de forma progressiva al llarg de tot el 2022. Inicialment, només s'aplicarà a les noves derivacions que facin els professionals de l'Atenció Primària cap als metges especialistes. A més, les persones que s'hagin d'adreçar al servei d'urgències, també hauran d'anar a Sant Boi des del mes de gener.

En canvi, els pacients que actualment fan algun tipus de seguiment a les consultes externes del Complex Hospitalari Moisès Broggi o de l'Hospital Sant Joan de Déu d'Esplugues, no hauran de canviar de metge i continuaran visitant-se en aquests centres fins que rebin l'alta. Finalment, les persones que pateixen malalties cròniques o de llarga durada seran derivades cap a l'Hospital de Sant Boi de manera esglaonada al llarg del proper any, sota criteri de l'equip mèdic i havent estat informades prèviament. Ambdós hospitals han creat comissions de coordinació per fer un seguiment d'aquests pacients i determinar el millor moment per a la seva derivació al nou hospital.

Dues noves línies d'autobús per arribar a l'Hospital de Sant Boi

Amb l'objectiu de facilitar la mobilitat fins a l'Hospital de Sant Boi, la Generalitat de Catalunya habilitarà dues noves línies d'autobús que permetran arribar fins a la porta de l'hospital des d'aquests quatre municipis sense haver de fer transbord. La primera farà el recorregut Vallirana-Cervelló-Sant Boi, mentre que la segona farà el trajecte Corbera-La Palma-Sant Boi. Les dues línies començaran a circular durant el mes de gener i també suposaran una millora de les connexions en transport públic per a aquestes poblacions i per al municipi de Sant Boi, que fins ara no comptaven amb una connexió directa. Addicionalment, les línies existents que van fins a l'Hospital Moisès Broggi no patiran modificacions i continuaran circulant com fins ara.

L'Hospital de Sant Boi, centre de referència per la seva qualitat assistencial

L'Hospital de Sant Boi, situat al carrer Camí Vell de la Colònia 25, forma part del Parc Sanitari Sant Joan de Déu i es va inaugurar l'any 2010. És gestionat per l'Orde Hospitalari Sant Joan de Déu, està dotat de serveis per a totes les especialitats i compta amb un equipament modern i avançat. El centre ha obtingut nombrosos reconeixements per la seva qualitat assistencial, gràcies al seu model de gestió global i també en àmbits específics com l'Àrea de la Dona, que ha estat reconeguda 9 vegades entre les millors de l'estat espanyol en els darrers 11 anys.