L’alcaldessa de Corbera de Llobregat, Montserrat Febrero i la regidora de Salut Pública, juntament amb representants dels ajuntaments de Cervelló, La Palma de Cervelló i Vallirana van visitar les instal·lacions del SJD Hospital de Sant Boi.

L'Hospital de Sant Boi es convertirà en el nou centre hospitalari de referència per a la població de Cervelló, Corbera, La Palma de Cervelló i Vallirana. Fins ara, els 40.000 veïns i veïnes d'aquests quatre municipis eren atesos al Complex Hospitalari Moisès Broggi, en el cas dels adults, i a  l'Hospital Sant Joan de Déu d'Esplugues, pel que fa a les especialitats de pediatria, ginecologia i  obstetrícia.
Amb motiu d'aquest canvi, representants del CatSalut, del Departament de Salut i de la Regió Sanitària Barcelona (Àmbit Metropolità Sud), i els alcaldes i regidors de les quatre poblacions han  realitzat, aquest dijous al matí, una visita institucional a l'Hospital de Sant Boi. Una trobada en què  s'han reunit amb una representació de l'equip de Direcció del Parc Sanitari Sant Joan de Déu, han  pogut conèixer projectes de la institució i recórrer les instal·lacions del centre hospitalari.

El Departament de Salut aposta per aquest redireccionament amb l'objectiu de millorar l'accés a l'atenció hospitalària, reduir les llistes d'espera i equilibrar la distribució de la població actual entre  els diferents recursos assistencials del territori. Les visites i les proves de l'Atenció Primària no  patiran cap modificació i, per tant, continuaran fent-se als CAP i consultoris locals, així com al centre de proves diagnòstiques de Sant Feliu de Llobregat.
Amb aquest canvi, l'Hospital de Sant Boi atendrà la població de Cervelló, Corbera, La Palma de  Cervelló i Vallirana per a tot allò relacionat amb l'atenció hospitalària, incloses les urgències d'adults i pediàtriques, les visites amb l'especialista i les proves que aquest professional li  prescrigui, les intervencions quirúrgiques o els parts.
Les persones amb malalties complexes continuaran visitant-se, com fins ara, a l'Hospital de  Bellvitge, en el cas dels adults, a l'Hospital Sant Joan de Déu d'Esplugues, pel que fa a la  pediatria, la ginecologia i l'obstetrícia, i a l'Hospital Duran i Reynals - ICO de l'Hospitalet, en el cas dels malalts oncològics.

Canvi progressiu d'hospital

Durant la visita institucional s'ha parlat de la planificació del trasllat, s'han resolt diferents dubtes dels representats dels consistoris i s'han posat en comú les línies d'acció del Pla de comunicació a la ciutadania.
Seguint la planificació establerta i consensuada entre tots els agents del territori (Departament de Salut, CatSalut, administracions locals i centres sanitaris) el canvi d'hospital començarà el mes de gener i es desplegarà de forma progressiva al llarg de tot el 2022. Inicialment, només s'aplicarà a les noves derivacions que facin els professionals de l'Atenció Primària cap als metges especialistes. A més, les persones que s'hagin d'adreçar al servei d'urgències, també hauran d'anar a Sant Boi des del mes de gener. En canvi, les persones usuàries que actualment fan algun tipus de seguiment a les consultes externes del Complex Hospitalari Moisès Broggi o de l'Hospital Sant Joan de Déu d'Esplugues, no hauran de canviar de metge i continuaran visitant-se en aquests centres fins que rebin l'alta. Finalment, les persones que tinguin malalties cròniques o de llarga durada, seran derivades cap a l'Hospital de Sant Boi de manera esglaonada al llarg del pròxim any, sota criteri de l'equip mèdic i havent-ne estat informades prèviament. Ambdós hospitals han creat comissions de coordinació per fer un seguiment d'aquests pacients i determinar el millor moment per a la seva derivació al nou hospital. A més, s'ha reforçat la coordinació amb l'Atenció Primària per millorar
l'acompanyament a la ciutadania.

Dues noves línies d'autobús per arribar a l'Hospital de Sant Boi

Amb l'objectiu de facilitar la mobilitat fins a l'Hospital de Sant Boi, la Generalitat de Catalunya habilitarà dues noves línies d'autobús que permetran arribar fins a la porta de l'hospital des d'aquests quatre municipis sense haver de fer transbord.
La primera farà el recorregut Vallirana-Cervelló-Sant Boi, mentre que la segona farà el trajecte Corbera-La Palma-Sant Boi. Les dues línies començaran a circular durant el mes de gener i també suposaran una millora de les connexions en transport públic per a aquestes poblacions i per al municipi de Sant Boi, que fins ara no comptaven amb una connexió directa. Addicionalment, les línies existents que van fins a l'Hospital Moisès Broggi no patiran modificacions i continuaran circulant com fins ara