En funcionament les noves línies d'autobús que milloren l'accés a l'Hospital de Sant Boi

El vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, i el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, han presentat les noves línies d'autobús que connecten diversos municipis del Baix Llobregat amb el Parc Sanitari Sant Joan de Déu - Hospital de Sant Boi de Llobregat, acte al que també ha assistit l’alcaldessa de Corbera de Llobregat, Montserrat Febrero. 

Es tracta de la línia 574, que enllaça Corbera de Llobregat, La Palma, Sant Vicenç dels Horts, Molins de Rei i l'Hospital de Sant Boi; i de la línia 575, que enllaça Vallirana, Cervelló, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló, Sant Boi de Llobregat i l'Hospital de Sant Boi.

El servei es va posar en marxa el passat 24 de gener per donar resposta a la nova demanda de mobilitat generada pel fet que la població d'aquests municipis ha passat a tenir com a centre hospitalari de referència el Sant Joan de Déu - Hospital de Sant Boi en lloc del Complex Hospitalari Moisès Broggi. Durant les primeres setmanes de funcionament, les dues línies han transportat uns 220 passatgers diaris. Es preveu que aquesta xifra vagi augmentant a mesura que els serveis que ofereix l'Hospital vagin incrementant-se.

El vicepresident Puigneró ha destacat que "som aquí per garantir drets, i sobretot dos drets essencials de l'estat del benestar, com són la salut i la mobilitat; l'accés a l'Hospital és imprescindible per garantir el dret a la salut". Puigneró ha afegit que les noves línies també "permeten millorar la mobilitat sostenible dels municipis afectats per aquesta millora del transport col·lectiu".

El conseller Argimon ha ressaltat que la disposició d'aquestes dues línies beneficia unes 40.000 persones de dues àrees bàsiques de salut (ABS) d'aquestes localitats, que tenen com a hospital referent un hospital dotat de serveis per a totes les especialitats i que ha rebut diferents reconeixements per la seva qualitat assistencial. "Quan pensem en reordenacions de caràcter sanitari, també pensem en l'accessibilitat i la mobilitat de les persones que en fan ús. Així, amb transport públic, també millorem la vida de les persones", ha emfatitzat el titular de Salut.

El detall dels nous serveis és el següent:

  • Servei (574) Corbera de Llobregat- La Palma - Molins de Rei -Hospital de Sant Boi: De dilluns a divendres feiners s'ofereixen 9 expedicions d'anada i tornada entre les 6.50 h i 20.10 h d'anada i entre les 8.05 h i 21.10 h de tornada, fent parades a Corbera Alta, Corbera Baixa, La Palma de Cervelló, intercanviador de 4 Camins (FGC), av. València - pg. Pi i Margall (Molins de Rei) i l'Hospital de Sant Boi de Llobregat. L'operadora del servei és l'empresa concessionària Autocorb, SA.
     
  • Servei (575) Vallirana - Cervelló -Sant Vicenç dels Horts - Hospital de Sant Boi: De dilluns a divendres feiners s'ofereixen 10 expedicions d'anada i tornada entre les 7.00h i 20.45h d'anada i entre les 7.50 h i 21.30 h de tornada, fent parades a Vallirana, Cervelló, intercanviador de Quatre Camins (FGC), CAP el Serral - CEIP Joan Juncadella (Sant Vicenç dels Horts) i l'Hospital de Sant Boi de Llobregat. L'operadora del servei és l'empresa concessionària Soler i Sauret, SA.

Atès que el canvi de centre sanitari de referència es produeix de forma progressiva, es mantenen els serveis de bus actuals a l'Hospital de Sant Joan Despí Moisès Broggi per garantir en tot moment una alternativa en transport públic als diferents centres sanitaris.

El Departament de la Vicepresidència ha invertit 276.000 euros en les dues noves línies. És una mesura prevista en l'estudi de millora dels serveis de transport públic del Baix Llobregat, elaborat conjuntament pel Departament, l'AMB i el Consell Comarcal del Baix Llobregat.