Corbera es prepara per l'arribada de persones refugiades

Arran de la situació generada a Ucraïna i els efectes que això suposa per la seva ciutadania, ahir dijous es va celebrar una reunió per tractar aquest tema en clau local.

La reunió va comptar amb la participació de personal tècnic i polític de les àrees de Benestar Social, Cooperació Internacional,. Migració, Igualtat i Educació de l'Ajuntament i una representació del Centre d'Atenció Primària de Corbera, presidits per l'alcaldessa, Montserrat Febrero.

L'eix central de la reunió van ser les qüestions que poden afectar aquestes persones refugiades - que ja han començat a arribar al nostre municipi - com per exemple la seva acollida, suport psicològic, escolarització, atenció sanitària i social i la seva regularització. Totes les demandes i oferiments en relació a aquesta situació, quedaran centralitzades a través del Servei d'Immigració Municipal.

El CAP Corbera i l'Ajuntament estaran coordinats permanentment per oferir aquests serveis, així com els serveis de traducció d'ucranià i/o rus a català i castellà, gràcies a les persones voluntàries que s'han ofert per fer aquestes tasques.