Amb les festes, torna el Punt Lila

Tornen les festes, i amb aquestes tornen els punts liles més reforçats que mai!

Un Punt Lila és un espai de seguretat per a la prevenció, assessorament i actuació de l'assetjament, l'abús davant de les agressions sexuals i masclistes als espais públics, amb especial atenció a l'oci nocturn i les festes majors.

Les violències sexuals son un fenomen estructural, resultat d'una societat patriarcal. Les diferents administracions públiques són responsables de la protecció i la garantia dels drets fonamentals de la ciutadania, també als espais públics

A Corbera de Llobregat vam començar a implementar-los l'any 2018, juntament amb l'aprovació del protocol municipal d'actuació "Per una festa lliure de sexisme".

Entre les tasques del punt Lila destaquem:

· Oferir un espai on explicar i reflexionar entorn violències viscudes.

· Donar a conèixer el protocol d'actuació.

· Activar el protocol d'actuació si es produeix alguna agressió.

· Oferir materials de sensibilització, així com  Informar sobre diferents recursos  vinculats al feminisme, la LGTBIfòbia i sexualitat.

Aquest estiu activem el punt lila per les següents festes: revetlla de Sant Joan (a la zona esportiva), Killing Market (9 de juliol a la zona del pessebre vivent),  Festa major d'estiu/fira de barraques (del 15 al 17 de juliol) i durant la Tapatum s'oferirà un punt lila itinerant (22 de juliol).

Esperem que gaudiu de la festa. Això si: una festa lliure de sexisme!