Prova pilot de silvopastura al Bosc de Sant Martí

El 25 d'agost s'ha iniciat una prova pilot de silvopastura a la finca pública del Bosc de Sant Martí. Aquesta prova consisteix en la instauració d'un ramat de rucs en aquest bosc públic de 20 hectàrees, per així reduir la biomassa del sotabosc i mitigar el risc d'incendis forestals.

Aquesta acció és de continuïtat de la gestió forestal que es va fer fa dos anys en la mateixa finca, on amb col·laboració de l'Oficina Tècnica de Prevenció d'Incendis de la Diputació de Barcelona, es va realitzar una actuació de reducció de la densitat de la massa arbòria, amb la intenció de recuperar el mosaic forestal d'alzines i roures i així fer boscos més resistents al canvi climàtic i reduir el risc de propagació d'un incendi forestal.

Tota la zona està tancada amb un pastor elèctric per controlar que els animals no s'escapin. Tot i que es pot accedir al bosc, recordem que s'està desenvolupant un servei municipal i per tant, cal respectar als animals sense acostar-s'hi ni tocar-los, els gossos han d'anar lligats per evitar incidents i queda totalment prohibit donar de menjar als animals.

El contracte ha estat adjudicat a un pastor de Corbera i durarà fins a finals d'any, amb la intenció que tingui continuïtat, en aquesta i altres finques i franges perimetrals, amb la consolidació d'un ramat permanent de cabres i ovelles al nostre municipi. En aquest sentit, s'està avançant en la construcció d'un corral municipal per poder desenvolupar aquesta tasca.