Àrea d'Empresa i Emprenedoria

Regidor responsable: Cristina Blasquiz i López

Grup polític: ERC

Correu: cblasquiz(ELIMINAR)@corberadellobregat.cat

Treballant de forma transversal amb la resta d'àrees municipals, s'encarrega de la dinamització sòcio-econòmica del municipi, contribuint a la generació i manteniment dels sectors productius empresarial, emprenedoria i serveis. Col·labora amb les associacions d'emprenedors i convoca i atorga els ajuts i subvencions municipals. Serà la responsable del control, programació i gestió de les instal·lacions destinades a la dinamització de l'emprenedoria i empresa de titularitat municipal. Concretament, en l'actualitat dur el control, programació i gestió de l'Espai-C.

Així mateix, assumeix les funcions en temes de consum, incloent dins els objectius de l'Àrea la defensa del consumidors, vetllant i informant sobre els seus drets i protegint-ne els interessos.


L'Àrea de Desenvolupament Econòmic pretén contribuir a la generació d'activitat econòmica sostenible del municipi i fomentar l'ocupació de qualitat mitjançant la dinamització econòmica i social de Corbera i el suport al teixit empresarial, comercial i de serveis locals.

En aquesta línia el pla estratègic de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic s'emmarca en el projecte de la CORBERA DE LES 15.000 MERAVELLES.

Una Corbera on els 15.000 veïns i veïnes trobem les condicions adients per a desenvolupar els nostres talents i les nostres capacitats i així créixer plenament com a persones.

Només tirarem endavant aquestes actuacions si som capaços tots plegats de treballar conjuntament, de col·laborar, de compartir, de donar per rebre, ... d'aconseguir les sinergies i complicitats necessàries per a dur endavant la feina que tenim que fer.

Aquestes línies d'actuació es centren en 3 pilars, potenciació del turisme cultural, històric i de natura, dinamització del comerç local i impuls de l'activitat emprenedora.

Per a potenciar el turisme cultural, històric i de natura impulsarem grans esdeveniments i els posarem a punt per a que siguin elements d'atracció turística a nivell de país. Així mateix, iniciarem la implementació d'una xarxa de camins a Corbera que siguin el començament per al desenvolupament d'activitats turístiques a la muntanya.

El comerç local el dinamitzarem creant un 'centre comercial a cel obert' i impulsarem noves activitats i esdeveniments per atraure a tots els veïns i veïnes del poble al nostre centre comercial.

Finalment, per a impulsar l'emprenedoria local, volem crear un espai obert per a construir un viver de persones emprenedores, de dinamització de noves idees, de compartir negocis i activitats.

Amb aquest 3 pilars desenvoluparem un extens pla d'acció que té com a finalitat dinamitzar l'economia de Corbera i fer que tots i totes els i les que hi vivim tinguem més oportunitats per a tenir una vida digna, plena i satisfactòria alineada amb els nostres somnis i propòsits.

 • Servei d'ocupació i formació

  L'objectiu del Servei d'Ocupació és facilitar i millorar les possibilitats d'inserció sociolaborals de les persones en recerca i/o millora activa de feina, disposant dels recursos necessaris per a l'ocupació, la intermediació, l'acompanyament i l'orientació laboral i formativa; així com desplegar un servei d'ajuda a les empreses o entitats que cerquen treballadors i treballadores. La seva tasca respon a la necessitat d'àmbit local de posar en marxa estratègies de lluita contra l'atur i de promoció de l'ocupació.

  Per aconseguir aquests objectius, es posen a disposició els següents serveis:

  1. Servei d'Orientació i Acompanyament Laboral i Formatiu
  2. Aula de recerca de feina
  3. Intermediació i ofertes de treball
  4. Oferta formativa
  5. Recursos on-line

  A qui va dirigit?

  El Servei d'Orientació i Acompanyament Laboral i Formatiu (SOAL) de l'Àrea de Desenvolupament Econòmic de l'Ajuntament de Corbera s'adreça a persones en edat laboral i en recerca activa de feina que:

  • Estiguin en situació d'atur
  • Estiguin en actiu i/o en processos de millora de feina
  • Empreses que busquen personal

  Dades de contacte

  Servei d'Orientació i Acompanyament Laboral (SOAL)
  Edifici de Desenvolupament Econòmic C/ La Pau, 3 08757 Corbera de Llobregat
  a/e: ocupacio@corberadellobregat.cat
  Tel.: (+34) 93 650 02 11 Fax: (+34) 93 650 06 62
  Horari: de dilluns a divendres de 8 a 15h

 • Servei de Turisme

  A Corbera de Llobregat hi trobem multitud de punts d'interès turístic que reflecteixen la seva història i el seu entorn natural. El ric patrimoni amb que compta permet realitzar tot tipus de visites, tant per lliure com guiades.

  Si esteu interessats/des en les visites guiades envieu un mail a turismecorbera@corberadellobregat.cat

  Horari Punt d'Informació Turística: Obertura estacional en cap de setmana (dissabtes i diumenges d'11 a 14h)

  Així mateix, us recomanem també que ens visiteu aprofitant alguna de les nostres festes més destacades. En trobareu un calendari detallat a l'apartat Tradicions i Festes.


  El Punt d'Informació Turística de Corbera de Llobregat ubicat al Passeig Josep Rodrigo i Puig, 1 (ara antigues taquilles del Pessebre Vivent) és l'espai de referència turística i comercial tan pel visitant com per als propis corberencs i corberenques on podran rebre una atenció personalitzada per prestar-li la informació turística i comercial local que necessiti.

  Alhora podreu gaudir de l'exposició "Instantànies de bons records" així com d'un emotiu audiovisual i veure una mostra de productes de caràcter artesà de comerços de Corbera.


  Punt d'Informació Turística de Corbera de Llobregat

  C/ Passeig Josep Rodrigo i Puig, 1
  08757 Corbera de Llobregat
  turismecorbera@corberadellobregat.cat

  Horari del Punts d'informació: Obertura estacional de cap de setmana (d'11 a 14h)

  Horari del Punt d'Informació durant el mes de desembre

  Horari del Punt d'Informació durant el mes de gener

  Servei Turisme Desenvolupament Econòmic

  C/ La Pau, 3
  08757 Corbera de Llobregat
  turismecorbera@corberadellobregat.cat
  Tel. (+34) 93.650.02.11
  Fax (+34) 93.688.06.62
  Horari del servei municipal: de 10 a 14h de dilluns a divendres


 • Servei d'emprenedoria

  Des del servei d'atenció a l'emprenedor i l'emprenedora de Desenvolupament Econòmic podem assessorar-te sobre diferents aspectes relacionats amb la posta en marxa de la teva idea de negoci.
   
  Entre aquests serveis es pot trobar:

  • Dinamització en la generació de la idea de negoci.
  • Suport per fer el pla d'empresa.
  • Assessorament sobre normativa  vigent.
  • Assessorament sobre formes jurídiques .
  • Informació sobre el circuit  a realitzar per la constitució i posada en marxa del negoci.
  • Informació sobre possibles ajuts i subvencions .
  • Premis  per emprenedors i emprenedores o empreses de nova creació.
  • Tutorització en la derivació a altres ens per la creació de l'empresa o obtenció de subvencions i ajuts.

  El servei d'atenció a l'emprenedor i l'emprenedora té com objectiu principal fomentar, afavorir i impulsar el desenvolupament d'iniciatives empresarials acompanyant i donant suport a qui té una idea de negoci, fins a la consolidació de projectes empresarials i d'autoocupació, així com estimular l'esperit emprenedor entre els joves del municipi a partir de les activitats del Dia de l'Emprenedor.
   
  L'atenció s'ofereix a petició de cites concertades.

  A qui va dirigit?

  El servei d'atenció a l'emprenedor i emprenedora està destinat a totes aquelles persones que tinguin un projecte, o una idea empresarial, i que vulguin portar-la a terme.

  Dades de Contacte

  Àrea de Desenvolupament Econòmic
  Servei d'Atenció a l'Emprendor/a.
  C/ La Pau, 3
  08757 Corbera de Llobregat  
  (+34) 93 650 02 11
  (+34) 93 650 06 62
  empresa@corberadellobregat.cat

  Horari: de Dilluns a Divendres de 8:30 a 15 h (Cal demanar cita prèvia)

 • Servei d'empresa

  Des de Desenvolupament Econòmic et donem suport perquè tinguis més garanties i possibilitats d'èxit en el procés de creació i de consolidació. T'oferim suport en la recerca de finançament, formació, assessorament en prevenció de riscos laborals, assessorament en contractacions bonificades, en el foment de la cooperació empresarial i la transferència de coneixements.

  L'atenció s'ofereix a petició de cites concertades.

  A qui ens dirigim?

  • Empreses consolidades ubicades al municipi.
  • Empreses de recent creació ubicades al municipi.
  • Persones emprenedores que ja han creat la seva empresa.
  • Emprenedors i emprenedores que tenen instal·lada la seva empresa en el municipi.

  Dades de contacte

  Àrea de Desenvolupament Econòmic
  Servei d'Empresa
  C/ La Pau, 3
  08757 Corbera de Llobregat
  (+34) 93.650.02.11
  (+34) 93.650.06.62
  empresa@corberadellobregat.cat
   
  Horari: de dilluns a divendres de 8.30 a 15 h (Cal demanar cita prèvia)

 • Servei de consum

  L'ajuntament de Corbera de Llobregat dona un servei gratuït d'atenció personalitzada que té com a objectiu la defensa dels drets de les persones consumidores i usuàries a través de la informació, la formació i l'orientació en la resolució de conflictes de consum.

  Aquest servei es dona des de l'Oficina Provincial d'Informació al Consumidor (OPIC) gràcies a un conveni de prestació tècnica signat amb la Diputació de Barcelona, que inclou:

  • Visites de les unitats mòbils d'informació al consumidor:

  Periòdicament ens visita una unitat mòbil al consumidor on personalment es tramiten les consultes/reclamacions, donant una atenció més directe i ràpida. La unitat mòbil es situa a la Plaça del Mil·lenari l'últim divendres de cada mes a excepció dels mesos d'agost i desembre. Les visites s'informen a la ciutadania mitjançant aquesta pàgina web, la ràdio i en cartells penjats pel municipi.

  • Bústia del ciutadà:

  Gestió i tramitació de consultes i reclamacions de la ciutadania directament en les dependències municipals. Es dona un primer assessorament i posteriorment es dona trasllat a la Diputació de Barcelona.  Per fer ús d'aquest servei cal demanar cita prèvia.

  • Campanyes de caràcter informatiu als comerços:

  Es realitzen visites informatives als comerços del municipi, amb la finalitat d'informar-los de la normativa vigent relacionada amb la defensa dels drets de les persones consumidores.

  • Activitats de sensibilitació en matèria de consum responsable.

  Dades de contacte

  Desenvolupament Econòmic
  Servei de Consum
  C/ La Pau, 4
  08757 Corbera de Llobregat
  ynavarro@corberadellobregat.cat
  (+34) 93.650.02.11
  Horari: de dilluns a divendres de 8 a 15 h. Cal demanar cita prèvia

  Funcions de l'OPIC:

  • Informar, orientar i assessorar a les persones consumidores en matèria de consum per a l'adequat exercici dels seus drets.
  • Tramitar les denúncies, queixes i reclamacions dels consumidors o usuaris i remissió a les entitats o organismes corresponents.
  • Ajudar a resoldre els conflictes que sorgeixin en matèria de consum mitjançant la mediació.
  • Elaborar i/o fer difusió de material informatiu d'interès per als consumidors i usuaris.
  • Promoure formació i educació en temes de consum per a col·lectius específics.
  • Fomentar un consum responsable .
  • Projectes i activitats elaborades per a diferents sectors de la població.

  Qui és consumidor?

  La Llei defineix el consumidor totes les persones físiques o jurídiques que actuen com a destinataris de béns mobles o immobles, productes, serveis, activitats o funcions i els utilitzen per al seu consum o ús particular o col·lectiu, sempre que el proveïdor tingui caràcter empresarial.


  Què heu de fer per trametre una queixa/consulta?

  Podeu fer una reclamació formal directament a l'establiment/empresa destinatari de la queixa (han de disposar de fulls oficials de reclamació/denúncia, també els podeu descarregar en aquest enllaç http://www.consum.cat/doc/doc_13301210_1.doc).

  El document estan integrats per un joc unitari d'impresos compost per tres exemplars: un original per a l'administració, una còpia per a la persona denunciant/reclamant i un tercer per l'establiment. L'original s'ha de tramitar o bé directament a l'Agència Catalana del Consum de la Generalitat de Catalunya o bé al nostre servei de Consum de l'ajuntament (OPIC).

  Podeu adreçar-vos a l'ajuntament al servei de Consum per intentar una mediació amb l'empresa. La persona que us atendrà us demanarà l'original de tota la documentació que disposeu (factures, mails....) i en farà una còpia que l'enviarà via mail al servei tècnic de la Diputació de Barcelona juntament amb les vostres dades i l'explicació de les circumstàncies de la vostra consulta, o reclamació/denúncia. Recordeu demanar cita prèvia.

  En el primer cas, en breu rebreu una resposta on se us informarà sobre els vostres drets i us orientaran sobre les vies establertes per resoldre el conflicte.

  En els casos de reclamacions/denúncies, s'intentarà una mediació amb l'empresa per tal d'arribar a un acord per no haver de tramitar la denúncia corresponent.

 • Directori d'empreses

 • Servei de comerç

  El Servei de Comerç està enfocat a la dinamització del teixit comercial de Corbera de Llobregat donant-li servei i dinamitzant la seva zona comercial de la mà de l'Associació d'Empresaris i Comerciants de Corbera de Llobregat (ACOPA).

  Aquest Servei també gestiona el mercat de venda setmanal no sedentari i les activitats de dinamització comercial i fires de comerç que periòdicament es duen a terme a la zona comercial.

  Dades de contacte

  Àrea de Desenvolupament Econòmic
  Servei de Comerç
  Adreça: C/ La Pau, 3
  (+34) 93 650 02 11
  (+34) 93 688 06 62
  Correu electrònic: comerc-e@corberadellobregat.cat
  Horari: De dilluns a divendres de 8:30 a 15 h.