Visita a Labiana Pharmaceuticals per parlar del desenvolupament industrial de Corbera

  • L'equip de Govern de Corbera i els representants de Labiana van compartir coneixements amb la finalitat de impulsar el creixement econòmic i empresarial de la zona.
     
  • Especialitzada en el desenvolupament, fabricació i comercialització de medicaments en les àrees de salut animal i salut humana, compta amb un dels seus principals centres de producció al nostre municipi, on dona feina a més de 160 persones.

L'alcaldessa de Corbera de Llobregat, Rosa Boladeras, acompanyada d'una part del seu equip de Govern, va visitar el passat divendres 26 d'abril les instal·lacions de Labiana Pharmaceuticals, per estudiar conjuntament el futur desenvolupament industrial de la localitat.

A la visita també van assistir Rosa María Martín, 2a Tinent d'Alcalde i responsable de les àrees de Desenvolupament Econòmic i Transició Digital, Finances i Recerca de Finançament; Mara Bonella, responsable de l'àrea de Serveis Socials i Persones Majors i de l'àrea de Benestar Animal; Marc Sanz, responsable de Medi Ambient i Transició Energètica, Cultura, Comunicació i Transparència; i Vanessa Barreira, Tècnica d'Ocupació.

Durant les tres hores que va durar la trobada, l'equip de Govern de Corbera i els representants de l'empresa van compartir coneixements sobre la importància de definir un marc legal per al desenvolupament industrial del municipi amb la finalitat d'impulsar el creixement econòmic i empresarial de la zona, a més de posicionar-se com a un entorn idoni per atreure i afavorir la creació de noves empreses.

Acompanyats per representants de Labiana, els visitants van tenir l'oportunitat de conèixer les instal·lacions i les diferents línies de producció de la divisió de salut humana, així com les actuacions mediambientals i de sostenibilitat que s'apliquen en aquesta planta ubicada a Corbera de Llobregat.

Una multinacional amb centre de producció a Corbera

Fundada a Terrassa l'any 1958 com a grup especialitzat en productes de nutrició animal, Labiana ha experimentat des d'aleshores un continu procés de creixement, diversificació i internacionalització, convertint-se avui en dia en un grup farmacèutic de salut global de referència que ofereix solucions tant per a la salut humana com animal.

Actualment, Labiana està formada per cinc empreses operatives principals i compta amb una plantilla de 432 empleats distribuïts en quatre plantes GMP. Amb filials a Espanya, Sèrbia, Turquia i Mèxic, Labiana treballa amb més de 300 grups farmacèutics líders nacionals i internacionals i compta amb un portafoli de medicaments propis de més de 50 productes.

Ubicada a Corbera de Llobregat, Labiana Pharmaceuticals és l'àrea de salut humana de Labiana, que representa més del 50% de la facturació del grup, on treballen 157 empleats. En aquesta planta, que l'equip de govern municipal va poder conèixer de primera mà en la seva visita, es treballa en la producció de medicaments i productes sanitaris en diversos formats per a la salut humana.

Entre altres solucions, a Corbera es fabrica la Fosfomicina Trometamol, un antibiòtic per a les infeccions urinàries i un dels genèrics més venuts, present a nivell global en mercats tan importants com Canadà o els EUA, mentre que l'empresa treballa en diferents projectes per al desenvolupament de noves molècules genèriques per incloure en el seu vademècum propi.

Un pla de contractació de talent local

Firmement compromesa amb el seu entorn, l'empresa compta amb #LabianaIncorpora, un pla de captació i desenvolupament de talent local que fomenta la incorporació de persones de l'entorn geogràfic on es troba, en línia amb el seu compromís amb la integració de persones en risc d'exclusió social, la millora de les condicions de treball, la conciliació familiar, la incorporació al primer empleo i la minimització de l'impacte mediambiental.

Entre altres coses, el programa es compromet a mantenir almenys un 5% de becaris remunerats del total de la plantilla, oferint oportunitats de desenvolupament professional al talent jove de la zona. Al mateix temps, l'empresa es compromet a la contractació d'almenys un 2% de treballadors que es trobin en circumstàncies de risc d'exclusió o dificultat d'accés a l'ocupació. Entre ells, mares o pares que han deixat la seva carrera per dedicar-se a l'atenció dels seus fills (ODS 5), majors de 45 anys i persones en situació d'atur o persones amb alguna discapacitat.

Rosa Boladeras, alcaldessa de Corbera de Llobregat, ha declarat que "per a un municipi eminentment residencial, el fet de comptar amb una empresa del sector farmacèutic amb projecció internacional té una gran importància. Incideix en el desenvolupament econòmic de Corbera i esperem que, en el futur, aconseguim apropar i promoure més activitat empresarial per poder equilibrar la nostra estructura econòmica i generar ocupació".

Segons Sandra Villagrasa, Directora general del grup Labiana, "en aquesta visita del Govern local a les nostres instal·lacions hem posat de manifest la importància de la col·laboració entre empresa privada i l'entitat pública per al desenvolupament industrial de la zona i de les empreses que la formen. A més, hem expressat el nostre compromís amb l'economia local, mostrant el potencial de creixement de Labiana i el seu impacte en el municipi en termes d'ocupació, formacions i col·laboració amb la comunitat".

Font: Labiana Pharmaceuticals i Ajuntament de Corbera de Llobregat